Sağlık alanında kariyer imkanları konuşuldu

Üsküdar Üniversitesi Kariyer planlama ve mesleki yetkinlik dersi kapsamında gerçekleşen kariyer sohbetlerinin konuğu İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Davut Köseoğlu oldu Köseoğlu sağlık alanında kariyer alanları iş hayatında Stajın önemi gibi konulara değindi

” Herkes kamuyu atanırsa özeldeki çalışanlar için boşluk oluşacak”

” herkes kamuya tanır sözeldeki çalışanlar için büyük bir boşluk oluşacak kendiniz okulda ne kadar geliştirirsiniz o kadar sizin faydanız olacak özel sektördeki işe alınma oranı staj yapıp yapmadığınız da göre önem kazanır kamuda direk Sınavla yerleşebilirsiniz dayınız nerede yaptığınız sorulmaz ama Özel sektörde Bunlar soruluyor. Nerede staj yaptın nelerle çalıştın gibi.”

” Yüz binlerce mezun var, atanma şansı azalıyor”

Sağlık alanında atanma şansının giderek daraldığını belirten Köseoğlu:

” İki binli yılların başında atanma şansı şu anki duruma göre daha fazlaydı. Atanamasak bile bir dahaki yıl çalışıp tekrar atanabiliyorduk. Ama sizin o şansınız biraz daha azaldı Çünkü binlerce mezun var ne sizin bu binlerin arasında ilk sıralarda girmemiz bekleniyor. Ya da özelde de çalışabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı olmasa da Aile Sosyal Politikalar gibi birçok kurum dağılımı yapabiliyor sosyal hizmet mi yazılı veya hemşire mezun olabilirsiniz burada da alımlar mevcut.” İfadelerini kullandı.

” Derslerdeki başarınız sizi stajlarda da etkileyecektir”

” ben staj yaptığım dönemde küçük bir hastane olmasına rağmen orada hemen hemen bütün işleri öğrenmiştim.” Diyen Köseoğlu:

” Staj yaptığınız hastanenin çok bilindik veya büyük olmasına gerek yok orada yaptığımız staj sizin ileriki iş hayatınızdaki başarınızı da belirleyecek. Özel sektöre başladığım zaman zorluk çekmedim. Bizim zamanımızda spesifik bölümlerde yoktu sağlık memuru hemşire dediğin zaman özelde ki bütün işlere baka biliyordu ben ilk başladığım bir Tıp Merkezi’nde sağlık memuru olarak başladım ama şu an sağlık memuru yok hemşire ile birleştirdiler burada Kafanız karışmasın. Yani bir Tıp Merkezinde veya polikinliklerde röntgen çekmeyi de laboratuarı da ayrıca hemşirelik de yapmamız gerekiyordu. Artık her bölüm kendi branşını açtığı için daha kolay oluyor.” Dedi.

Sağlık alanında istihdam süreçlerinden bahseden Köseoğlu:

” istihdam süreçleri Sağlık Bakanlığı ilanı çıkıyor yöntem Hizmetleri Genel Müdürlüğü var personel istihdamını onlar sağlıyor ÖSYM’den duyuruyor Aslında o yapıyor Sağlık Bakanlığı’nın Kendisi de duyuyor ama aslında ÖSYM yapıyor zaten hem ulusal hem sosyal medyada olsun yayınlandığı için bunu kaçırmak çok zor olmuyor bizim bir istihdam sağlama durumumuz yok sağlık alanında Sadece eskiden taşeron deniyordu şu anda sürekli işçi deniyor. Veri giriş personeli sekreter olsun bunların girişini yapıyorduk. Fakat artık onlar da kısıtlandı bunları da bakanlık yapıyor İŞKUR üzerinden yapıyor alımlarını.” İfadelerini kullandı.

Yorum bırakın