Çalışanlar koronavirüsten ne derece etkilendi?

Koronavirüs pandemisi gün geçtikçe her alanda etkisini sürdürmeye devam ediyor

47 yaşında olan iki çocuk annesi Sibel Hanım, Istanbul’da bir ortaokulda kantincilik mesleği ile ilgileniyor.

Corona virüsünün ortaya çıktıgı ve ülkemizde yayılmaya başladıgı zamanlarda size ne gibi etkileri oldu? Nasıl önlemler aldınız?


“Virüsün ilk duyulmaya başladıgı ve diger ülkelerde görülüp yayıldığı süreçte daha ülkemize gelmeden önlemlerimizi aldık. Hepimiz stres içindeydik çünkü gün içerisinde para alışverişi oluyor. Ögrencilere yemekleri verirken oldukça dikkatli olmaya çalıştık. Eldivenlerimizi her ders ve teneffüs saatleri arasında degiştirmeye özen gösterdik. Mesafemizi olabildigince uzak tuttuk ve maskelerimizi eksik etmedik.”

Öğrenciler bu durumdan nasıl etkilendi?

“Ögrenciler,bu durumun çok da farkında degillerdi.Velileri daha bilinçli oldugundan dolayı çocuklarını da tedbirli olmaları konusunda uyarıyorlardı. Aileler korku ve endişe içerisindeydi.”

Okulların kapatılma kararı ve Uzaktan egitime geçiş sürecinin ne gibi sorunları ortaya çıkardı?

-“Ögrenciler açısından sınavlar ve dersler yarıda kaldı. Biz çalışanlar açısından da dükkana getirilen yeni mallara ve çeşitli gıdalara verilen ödemeler tüketim olmayınca yarıda kaldılar ve zarara uğradık. Şu an da çalışamadıgımız için ekonomik açıdan zor günler yaşıyoruz. Bu sürecin daha ne kadar devam edecegi belli degil ama geçim sıkıntısı kötü durumda.”

Siz bu süreçten sonra okula geri dönüşte ne gibi önlemler alacaksınız?

-“Okulların açılmasından sonra tabiki her açıdan daha dikkatli olacagız. Eger bir sebze-meyveyi bir kez yıkıyorsak ikinciye hatta üçüncüye bile yıkayabiliriz. Ürünlerin temizligi konusunda hassas olmaya özen gösterecegiz.”

Yorum bırakın